top of page

Kvar att leva på kalkyl

Kvar att leva på kalkyl

Kvar att leva på kalkyl

Att ha koll på hur mycket pengar man har kvar att leva på är viktigt för att kunna planera sin ekonomi på bästa sätt. En kalkyl kan hjälpa dig att få en översikt över dina inkomster och utgifter och därmed ge dig en uppfattning om hur länge du kan klara dig utan att få ekonomiska problem.

För att göra en kalkyl över hur mycket du har kvar att leva på behöver du först samla in information om dina inkomster. Det kan vara lönen från ditt arbete, eventuella bidrag eller pensioner. När du har en uppfattning om hur mycket pengar du får in varje månad kan du gå vidare till att räkna ut dina utgifter.

Utgifterna kan delas in i olika kategorier som boende, mat, kläder, transport och nöjen. Det är viktigt att vara noggrann och ta med alla kostnader som du har varje månad. När du har en lista över dina utgifter kan du summera dem och dra av dem från dina inkomster.

Det som blir över efter att du har dragit av dina utgifter från dina inkomster är det belopp du har kvar att leva på varje månad. Det är viktigt att komma ihåg att detta belopp kan variera från månad till månad beroende på omständigheterna. Om du till exempel har en oväntad utgift kan det påverka hur mycket pengar du har kvar att leva på.

För att få en mer exakt bild av hur mycket du har kvar att leva på kan det vara bra att göra en kalkyl över en längre period, till exempel ett år. På så sätt kan du se om det finns månader då du har extra utgifter eller om det finns månader då du har mer pengar över.

Om du behöver hjälp med att göra en kalkyl över hur mycket du har kvar att leva på kan du kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Vi har erfarenhet av att

bottom of page