top of page

Kronofogden företag logga in

Kronofogden företag logga in

Kronofogden företag logga in

Kronofogden är en myndighet som har till uppgift att driva in obetalda skulder och verkställa domar och beslut. För företagare kan det vara viktigt att ha koll på hur man loggar in på Kronofogdens e-tjänster för att kunna hantera sina ärenden på ett smidigt sätt.

Att kunna logga in på Kronofogdens e-tjänster ger företagare möjlighet att få en överblick över sina ärenden och skulder. Genom att logga in kan man se vilka ärenden som är aktiva, vilka betalningar som har gjorts och vilka som är försenade. Det ger en bra översikt och underlättar för företagare att hålla koll på sin ekonomi.

För att logga in på Kronofogdens e-tjänster behöver man ha en e-legitimation. Det kan vara antingen BankID eller Mobilt BankID. E-legitimationen används för att säkerställa att endast behöriga personer får tillgång till informationen. När man har sin e-legitimation redo kan man gå in på Kronofogdens hemsida och klicka på "Logga in" för att komma till inloggningssidan.

När man har kommit till inloggningssidan väljer man vilken typ av e-legitimation man har och följer sedan instruktionerna för att logga in. Det kan vara att man behöver ange sitt personnummer och lösenord eller att man behöver använda sitt BankID eller Mobila BankID för att autentisera sig.

När man har loggat in på Kronofogdens e-tjänster kan man utföra olika ärenden och få information om sina skulder. Man kan till exempel se vilka ärenden som är aktiva, vilka betalningar som har gjorts och vilka som är försenade. Man kan även få information om eventuella betalningsplaner och möjlighet att göra betalningar direkt via tjänsten.

Om du som företagare har frågor om

bottom of page