top of page

Hur många bor i helsingborg

Hur många bor i helsingborg

Hur många bor i helsingborg

Helsingborg är en vacker stad belägen i södra Sverige, och det är inte konstigt att många människor är nyfikna på hur många som faktiskt bor här. Med sin rika historia, charmiga arkitektur och närheten till havet är Helsingborg en attraktiv plats att bo på.

Så, hur många bor egentligen i Helsingborg? Enligt den senaste folkräkningen år 2020 hade Helsingborg en befolkning på cirka 147 000 invånare. Detta gör Helsingborg till den åttonde största staden i Sverige sett till befolkning.

Det är viktigt att notera att befolkningen i Helsingborg kan variera över tid, då människor flyttar till och från staden. Det är också möjligt att det kan finnas viss variation i olika källor och statistik, men den senaste folkräkningen ger en bra uppskattning av antalet invånare.

Om du har fler frågor om Helsingborgs befolkning eller om du är intresserad av att veta mer om staden, är du välkommen att kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Vi är experter på skuldrådgivning och kan hjälpa dig med alla dina frågor och funderingar.

bottom of page