top of page

Hur många bor i gävle

Hur många bor i gävle

Hur många bor i gävle

Gävle är en stad belägen i Gävleborgs län i Sverige. Det är en av de större städerna i landet och har en befolkning på cirka 100 000 invånare. Men hur många bor egentligen i Gävle?

Gävle är känt för sin rika historia och kulturella arv. Staden har en vacker stadskärna med gamla byggnader och charmiga gränder. Här finns också många grönområden och parker där invånarna kan njuta av naturen och koppla av.

När det gäller befolkningen i Gävle så har staden sett en stadig tillväxt under de senaste åren. Enligt senaste statistiken bor det cirka 100 000 personer i staden. Det är en blandning av både unga och äldre, studenter och yrkesverksamma.

Gävle är också en populär studentstad med flera högskolor och universitet. Många studenter väljer att bo och studera här på grund av stadens goda utbildningsmöjligheter och trevliga studentliv.

Om du har fler frågor om Gävle och dess befolkning kan du kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Vi finns här för att svara på dina frågor och ge dig mer information om staden och dess invånare.

bottom of page