top of page

Beställa på faktura trots kronofogden

Beställa på faktura trots kronofogden

Beställa på faktura trots kronofogden

Att beställa på faktura kan vara en smidig och bekväm betalningsmetod för många människor. Det innebär att du kan få dina varor eller tjänster direkt och betala för dem senare. Men vad händer om du har skulder hos Kronofogden? Kan du fortfarande beställa på faktura trots detta?

Det korta svaret är ja, det är möjligt att beställa på faktura även om du har skulder hos Kronofogden. Det beror dock på flera faktorer och det är viktigt att vara medveten om konsekvenserna.

När du beställer på faktura gör företaget en kreditbedömning av dig för att avgöra om de ska godkänna din beställning. En kreditbedömning innebär att företaget tittar på din ekonomiska situation och bedömer om du är en pålitlig betalare. Om du har skulder hos Kronofogden kan det påverka din kreditvärdighet negativt och göra det svårare att få en beställning godkänd.

Det finns dock företag som specialiserar sig på att erbjuda fakturabetalning till personer med skulder hos Kronofogden. Dessa företag tar en större risk genom att erbjuda kredit till personer med dålig kreditvärdighet, och därför kan de ha striktare villkor och högre räntor.

Om du vill beställa på faktura trots att du har skulder hos Kronofogden är det viktigt att vara medveten om att du kan hamna i en ond cirkel av skulder och höga räntor. Det kan vara klokt att istället fokusera på att betala av dina befintliga skulder och förbättra din kreditvärdighet innan du tar på dig nya skulder.

Om du har frågor om att beställa på faktura trots Kronofogden kan du kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Vi har erfarenhet av att hjälpa

bottom of page