top of page

Bli sambo kronofogden

Bli sambo kronofogden

Bli sambo kronofogden

Att bli sambo kan vara en spännande och glädjefylld tid i ens liv. Det innebär att man tar steget att bo tillsammans med sin partner och dela på både vardag och ekonomi. Men vad händer om en av er har skulder och Kronofogden är inblandad? I den här artikeln kommer vi att titta närmare på vad det innebär att bli sambo när en av er har skulder och hur Kronofogden kan påverka er situation.

När man blir sambo är det viktigt att vara medveten om att man delar på ansvaret för ekonomin. Om en av er har skulder som hanteras av Kronofogden kan det påverka er båda. Kronofogden har som uppgift att driva in obetalda skulder och kan vidta olika åtgärder för att få in pengarna. Det kan innebära att de tar utmätning på tillgångar eller att de gör en så kallad sambofördelning.

En sambofördelning innebär att Kronofogden kan kräva att den sambo som inte har skulder betalar en del av den andra sambons skuld. Detta kan ske om det finns gemensamma tillgångar eller om den andra sambon har en högre inkomst. Det är viktigt att vara medveten om att sambofördelning inte är en automatisk process, utan Kronofogden måste bedöma om det är rimligt och skäligt att kräva en sambofördelning.

Om du eller din partner har skulder som hanteras av Kronofogden och ni planerar att bli sambo, är det viktigt att ni tar kontakt med oss på www.skuldradgivning.se för att få svar på fler frågor som gäller just er situation. Vi kan hjälpa er att förstå vilka konsekvenser det kan få och ge er råd om hur ni kan hantera situationen på bästa sätt.

Att bli sambo är en stor och viktig beslut i ens

bottom of page