top of page

Vilka skulder omfattas av skuldsanering

Vilka skulder omfattas av skuldsanering

Vilka skulder omfattas av skuldsanering

Skuldsanering är en process som kan vara till stor hjälp för personer som har svårt att betala sina skulder. Men vilka skulder omfattas egentligen av skuldsanering? I denna artikel kommer vi att gå igenom vilka typer av skulder som kan ingå i en skuldsanering och ge dig mer information om hur du kan få hjälp med dina skulder.

Skuldsanering är en juridisk process som syftar till att hjälpa personer som har stora skulder och inte kan betala dem. Genom skuldsanering kan en person få en möjlighet att bli skuldfri och starta om på nytt ekonomiskt. Det är viktigt att förstå att inte alla skulder kan ingå i en skuldsanering. Vissa typer av skulder är undantagna och måste betalas även efter en skuldsanering.

De skulder som vanligtvis omfattas av skuldsanering är konsumentskulder, såsom kreditkortsskulder, lån från banker och finansbolag, samt skulder till inkassobolag. Det kan även inkludera skulder till privatpersoner, såsom vänner eller familjemedlemmar. Det är viktigt att notera att skulder till staten, såsom skatteskulder och böter, inte kan ingå i en skuldsanering.

För att kunna ansöka om skuldsanering måste du uppfylla vissa kriterier. Du måste vara folkbokförd i Sverige och ha bott här i minst sex månader. Dessutom måste du ha försökt att betala dina skulder under en längre tid utan att lyckas. Det är också viktigt att du inte har begått några allvarliga ekonomiska brott, såsom bedrägeri eller förskingring.

Om du har skulder som du inte kan betala och vill ansöka om skuldsanering är det viktigt att du kontaktar oss på www.skuldradg

bottom of page