top of page

Vanligaste inkassobolagen

Vanligaste inkassobolagen

Vanligaste inkassobolagen

Vanligaste inkassobolagen i Sverige

Om du har hamnat i en ekonomisk knipa och inte kan betala dina skulder i tid, kan det hända att du får brev från inkassobolag. Inkassobolag är företag som specialiserar sig på att driva in obetalda skulder åt sina uppdragsgivare. Det finns många olika inkassobolag i Sverige, men i det här innehållet kommer vi att fokusera på de vanligaste.

1. Intrum
Intrum är ett av de största inkassobolagen i Sverige och har funnits i över 100 år. De erbjuder en rad olika tjänster inom inkasso och har ett brett nätverk av samarbetspartners både i Sverige och internationellt. Intrum har även en digital plattform där du som kund kan hantera dina ärenden och få överblick över din ekonomiska situation.

2. Alektum Group
Alektum Group är ett annat välkänt inkassobolag i Sverige. De har funnits sedan 1992 och erbjuder sina tjänster både nationellt och internationellt. Alektum Group har specialiserat sig på att driva in obetalda skulder inom olika branscher, som exempelvis telekom, energi och e-handel. De har även en egen app där du kan följa dina ärenden och kommunicera med dem.

3. Lindorff
Lindorff är en del av Intrum-koncernen och är ett av de äldsta inkassobolagen i Sverige. De har funnits sedan 1898 och har stor erfarenhet inom branschen. Lindorff erbjuder en rad olika tjänster inom inkasso och har även specialiserat sig på att hjälpa företag med kreditupplysningar och riskhantering. De har en användarvänlig webbplats där du kan få mer information om deras tjänster.

4. Gothia
Gothia är ett annat känt inkassobolag i Sverige. De

bottom of page