top of page

Vad händer i östersund idag

Vad händer i östersund idag

Vad händer i östersund idag

Vad händer i Östersund idag? Det är en fråga som många invånare och besökare i staden ställer sig varje dag. Östersund är en stad som alltid har något att erbjuda, oavsett om du är intresserad av kultur, sport, natur eller mat. Här finns det något för alla.

En av de mest populära aktiviteterna i Östersund är att besöka stadens många museer och konstgallerier. Här kan du uppleva spännande utställningar och lära dig mer om stadens historia och kultur. Ett av de mest kända museerna är Jamtli, som är en levande historisk by där du kan gå på upptäcktsfärd i det förflutna.

För den som är sportintresserad finns det också mycket att göra i Östersund. Staden är känd för sin skidåkning och varje år arrangeras världscuptävlingar i längdskidåkning och skidskytte. Här kan du själv testa på att åka skidor i någon av stadens fina skidspår eller varför inte prova på skidskytte på stadens skjutbana?

Naturälskare kommer också att trivas i Östersund. Staden ligger vackert belägen vid Storsjön och här finns det gott om möjligheter till friluftsliv. Du kan ta en promenad längs strandpromenaden, paddla kanot på sjön eller varför inte ge dig ut på en fisketur? Det finns också flera naturreservat i närheten där du kan vandra och njuta av den vackra naturen.

När det kommer till mat har Östersund mycket att erbjuda. Staden är känd för sin matkultur och här finns det många restauranger och caféer att välja mellan. Du kan prova på lokala specialiteter som renkött, rökt fisk och ostar från regionen. Varför inte avsluta dagen med att besöka någon av stadens mysiga pubar eller barer

bottom of page