top of page

Uc upplysning

Uc upplysning

Uc upplysning

UC Upplysning - Vad du behöver veta

UC Upplysning är en viktig del av den svenska kreditmarknaden. Det är ett företag som samlar in och förmedlar kreditinformation om privatpersoner och företag. Genom att använda UC Upplysning kan du som långivare eller företagare få en bättre bild av en persons eller ett företags ekonomiska situation innan du tar beslut om att bevilja en kredit eller ingå ett samarbete.

UC Upplysning erbjuder olika typer av kreditupplysningar, beroende på dina behov. En vanlig upplysning är en så kallad UC Basupplysning, som ger dig grundläggande information om en persons eller ett företags ekonomi. Du får bland annat information om eventuella betalningsanmärkningar, skuldsaldo och tidigare betalningsanmärkningar. Detta kan vara värdefull information när du ska fatta beslut om att bevilja en kredit eller ingå ett samarbete.

Förutom UC Basupplysning erbjuder UC Upplysning även mer omfattande upplysningar, som till exempel UC Företagsupplysning och UC Kreditupplysning. Dessa upplysningar ger dig ännu mer detaljerad information om en persons eller ett företags ekonomi. Du får till exempel information om företagets omsättning, resultat och soliditet, samt eventuella ägarförhållanden och tidigare betalningsanmärkningar. Denna information kan vara särskilt viktig om du planerar att ingå ett samarbete med ett företag eller bevilja en större kredit.

För att få tillgång till UC Upplysning behöver du vara ansluten till UCs system. Detta innebär att du behöver ha ett avtal med UC och använda deras tjänster regelbundet. Genom att vara ansluten till UCs system kan du snabbt och enkelt få tillgå

bottom of page