top of page

Skatteåterbäring trots kronofogden

Skatteåterbäring trots kronofogden

Skatteåterbäring trots kronofogden

Skatteåterbäring trots kronofogden - Så kan du få hjälp

Att ha skulder hos Kronofogden kan vara en svår situation att hantera. Det kan kännas hopplöst och begränsande att ha en skuld som hänger över en. Men det betyder inte att du inte kan få din skatteåterbäring. Det finns faktiskt möjligheter att få tillbaka en del av dina pengar, även om du har skulder hos Kronofogden.

En skatteåterbäring är en summa pengar som du kan få tillbaka från Skatteverket om du har betalat för mycket i skatt under året. Det kan vara en välkommen extra inkomst som kan hjälpa dig att betala av dina skulder eller täcka andra utgifter. Men vad händer om du har skulder hos Kronofogden? Kan du fortfarande få din skatteåterbäring?

Svaret är ja, det är möjligt att få sin skatteåterbäring trots att man har skulder hos Kronofogden. Det finns dock vissa förutsättningar och regler som måste följas. För det första måste du ha en godkänd skattedeklaration. Det innebär att du måste ha deklarerat din inkomst och eventuella avdrag korrekt. Om du inte har deklarerat eller om det finns fel i din deklaration kan det påverka möjligheten att få tillbaka pengar.

För det andra måste du ha en skuld hos Kronofogden som är äldre än tre år. Det innebär att skulden har funnits i minst tre år och att du inte har fått några betalningsanmärkningar under den tiden. Om du har en skuld som är yngre än tre år eller om du har fått betalningsanmärkningar under den tiden kan det påverka möjligheten att få din skatteåterbäring.

Om du uppfyller dessa förutsättningar kan du ansöka om att få din skatte

bottom of page