top of page

När ska skatten vara betald

När ska skatten vara betald

När ska skatten vara betald

När ska skatten vara betald?

Att ha koll på när skatten ska vara betald är viktigt för att undvika eventuella problem och förseningar. Skattebetalning är en viktig del av vårt samhälle och det är viktigt att vi alla gör vårt för att bidra till den gemensamma välfärden. I denna artikel kommer vi att gå igenom när skatten ska vara betald och vad som händer om man inte betalar i tid.

För det första är det viktigt att förstå att skatten betalas i förskott. Det innebär att du betalar skatten för det kommande året istället för det gångna året. Skatteåret sträcker sig från den 1 januari till den 31 december och skatten för det året ska vara betald senast den 31 maj året efter. Detta gäller för privatpersoner och enskilda näringsidkare.

För företag och juridiska personer finns det olika regler beroende på vilken typ av företag det är. De flesta företag måste betala sin skatt i förskott varje månad eller kvartal. Det är viktigt att hålla koll på de specifika reglerna för ditt företag för att undvika eventuella förseningar eller böter.

Om du inte betalar skatten i tid kan det få konsekvenser. För privatpersoner kan det leda till att du får betala en förseningsavgift och eventuellt även ränta på det obetalda beloppet. För företag kan det bli ännu allvarligare konsekvenser, såsom att företaget blir föremål för en skattekontroll eller att det tas ut en skattetillägg.

Om du har frågor om när skatten ska vara betald eller om något annat som rör skatterådgivning, är du välkommen att kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa privatpersoner och företag med deras skatte

bottom of page