top of page

När försvinner betalningsanmärkning från uc

När försvinner betalningsanmärkning från uc

När försvinner betalningsanmärkning från uc

När försvinner betalningsanmärkning från UC?

En betalningsanmärkning kan vara en stor börda för den som drabbas av den. Det kan påverka ens möjligheter att få lån, hyra bostad eller till och med skaffa mobilabonnemang. Många undrar därför när en betalningsanmärkning försvinner från UC och man kan återigen få en ren kreditupplysning.

UC, eller Upplysningscentralen, är Sveriges största kreditupplysningsföretag och används av många företag och banker för att bedöma en persons kreditvärdighet. När en betalningsanmärkning registreras hos UC, stannar den kvar i registret i tre år. Det betyder att den kan påverka ens kreditvärdighet och möjligheter att få lån under den perioden.

Det finns dock vissa undantag där betalningsanmärkningen kan försvinna tidigare än efter tre år. Om man betalar av skulden som ligger bakom anmärkningen och får ett skuldsaldo-intyg från den som man var skyldig pengar till, kan man begära att betalningsanmärkningen tas bort från UC:s register. Detta kan vara en möjlighet om man har åtgärdat sin ekonomiska situation och vill få en ren kreditupplysning igen.

För att få svar på fler frågor som gäller betalningsanmärkningar och UC kan du kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Våra experter kan ge dig råd och vägledning för att hantera din ekonomi och hjälpa dig att förbättra din kreditvärdighet. Vi förstår att en betalningsanmärkning kan vara en svår situation, men det finns alltid möjligheter att komma tillbaka på rätt spår och få en bättre ekonomisk framtid.

Sammanfattningsvis försvinner en betalningsanmärkning

bottom of page