top of page

När försvinner betalningsanmärkning från kronofogden

När försvinner betalningsanmärkning från kronofogden

När försvinner betalningsanmärkning från kronofogden

När försvinner betalningsanmärkning från Kronofogden?

En betalningsanmärkning kan vara en stor börda för den som drabbas av den. Det kan påverka ens ekonomiska situation och göra det svårt att få lån eller hyra en bostad. Många undrar därför när en betalningsanmärkning försvinner från Kronofogden och hur man kan få den borttagen.

En betalningsanmärkning registreras hos Kronofogden när en person inte har betalat en skuld i tid. Det kan vara allt från en obetald faktura till ett lån som inte har återbetalats. När en betalningsanmärkning registreras hos Kronofogden finns den kvar i registret i tre år. Det betyder att den kan synas för potentiella långivare eller hyresvärdar under den tiden.

Det finns dock möjligheter att få en betalningsanmärkning borttagen från Kronofogden innan de tre åren har gått. Det kan ske om skulden betalas eller om man kommer överens med fordringsägaren om en avbetalningsplan. När skulden är betald eller avbetalningsplanen är genomförd kan man begära att betalningsanmärkningen ska tas bort från Kronofogden.

Det är viktigt att komma ihåg att betalningsanmärkningen inte försvinner automatiskt när skulden är betald. Man måste aktivt begära att den tas bort. Det kan göras genom att kontakta Kronofogden och skicka in en begäran om att betalningsanmärkningen ska tas bort. Det kan vara en bra idé att ha dokumentation på att skulden är betald eller att avbetalningsplanen är genomförd.

Om du har frågor om när en betalningsanmärkning försvinner från Kronofogden eller hur du kan få den borttagen, är du välkommen att kontakta oss på www

bottom of page