top of page

Lån trots skuldsanering

Lån trots skuldsanering

Lån trots skuldsanering

Lån trots skuldsanering kan vara en komplicerad och utmanande situation för många människor. Att ha skulder är redan en stressande situation, och när man befinner sig i en skuldsanering kan det vara ännu svårare att få tillgång till lån och krediter. Men det betyder inte att det är omöjligt att få ett lån under dessa omständigheter.

Först och främst är det viktigt att förstå vad skuldsanering innebär. Skuldsanering är en process där en person som har stora skulder får hjälp att betala av dem genom att göra en överenskommelse med sina borgenärer. Detta kan innebära att man betalar av skulderna i mindre delar under en längre tid eller att man förhandlar om att en del av skulderna avskrivs.

När det gäller att få ett lån trots skuldsanering finns det några alternativ att överväga. Ett alternativ är att kontakta en specialiserad långivare som erbjuder lån till personer med skuldsanering. Dessa långivare har oftast en mer flexibel syn på kreditvärdighet och kan vara villiga att ge lån även om man befinner sig i en skuldsanering. Det är viktigt att vara medveten om att räntorna på dessa lån kan vara högre än på vanliga lån, så det är viktigt att noga överväga kostnaderna innan man tar ett sådant lån.

En annan möjlighet är att söka lån med säkerhet. Om man har tillgångar som kan användas som säkerhet, som exempelvis en bil eller fastighet, kan man ha större chans att få ett lån trots skuldsanering. Genom att erbjuda säkerhet minskar man risken för långivaren och ökar chansen att få lånet beviljat.

Det är också viktigt att vara realistisk när man söker lån under en skuldsanering

bottom of page