top of page

Lån om man har skuld hos kronofogden

Lån om man har skuld hos kronofogden

Lån om man har skuld hos kronofogden

Om du har skuld hos Kronofogden och behöver ett lån kan det vara en utmaning att hitta en långivare som är villig att låna ut pengar till dig. Kronofogden är en myndighet som ansvarar för att driva in obetalda skulder och kan påverka din kreditvärdighet negativt. Men det betyder inte att det är omöjligt att få ett lån om du har skuld hos Kronofogden.

Det första du bör göra är att ta reda på hur mycket skuld du har hos Kronofogden och se till att betala av den så snart som möjligt. Att ha en aktiv skuld hos Kronofogden kan vara en av de största hindren när det gäller att få ett lån. Många långivare är tveksamma att låna ut pengar till personer med skulder hos Kronofogden eftersom de anser att det är en hög risk att låna ut till dem.

Men det finns alternativ för dig som behöver ett lån trots att du har skuld hos Kronofogden. En möjlighet är att vända dig till en långivare som specialiserar sig på att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Dessa långivare har oftast mer flexibla krav och är mer villiga att ge lån till personer med skulder hos Kronofogden.

En annan möjlighet är att använda dig av en medsökande när du ansöker om ett lån. En medsökande är en person som går i god för dig och som är villig att ta på sig ansvaret för lånet om du inte kan betala tillbaka det. Att ha en medsökande kan öka dina chanser att få ett lån trots att du har skuld hos Kronofogden.

Det är viktigt att vara medveten om att lån när man har skuld hos Kronofogden oftast kommer med högre räntor och avgifter. Det beror på att långivaren tar en större risk genom att låna ut pengar till dig

bottom of page