top of page

Lån när man har skuldsanering

Lån när man har skuldsanering

Lån när man har skuldsanering

Lån när man har skuldsanering kan vara en komplicerad fråga för många. Skuldsanering är en process där en person med stora skulder får hjälp att betala av dem på ett mer överkomligt sätt. Under skuldsaneringen får personen en fast månadsbudget och eventuella överskott går till att betala av skulderna.

En vanlig fråga som uppstår är om det är möjligt att ta lån under pågående skuldsanering. Svaret på den frågan är inte helt enkelt och beror på flera faktorer. Generellt sett är det svårt att få lån när man har skuldsanering eftersom man redan har en betalningsplan och en budget att följa. Långivare kan vara tveksamma att låna ut pengar till någon som redan har skulder och en pågående skuldsanering.

Det finns dock vissa undantag där det kan vara möjligt att få lån under skuldsanering. Om man har en stabil inkomst och kan visa att man har förmågan att betala tillbaka lånet, kan vissa långivare vara villiga att överväga en låneansökan. Det är viktigt att vara ärlig och transparent om sin ekonomiska situation och skuldsaneringen när man ansöker om lån.

Det är också viktigt att komma ihåg att ta ett lån under skuldsanering kan vara riskabelt. Om man inte kan betala tillbaka lånet enligt avtalet kan det leda till ännu större skulder och problem. Det är därför viktigt att noga överväga om man verkligen behöver lånet och om man har möjlighet att betala tillbaka det.

Om du har fler frågor om lån när man har skuldsanering är du välkommen att kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Vi har erfarenhet av att hjälpa människor i liknande situationer och kan ge dig

bottom of page