top of page

Kronofogden kontaktar arbetsgivaren

Kronofogden kontaktar arbetsgivaren

Kronofogden kontaktar arbetsgivaren

Kronofogden kontaktar arbetsgivaren för att driva in obetalda skulder. Detta är en vanlig åtgärd som Kronofogden vidtar för att säkerställa att skulder betalas tillbaka. Om du har obetalda skulder kan det vara viktigt att vara medveten om att Kronofogden har rätt att kontakta din arbetsgivare för att få information om din anställning och inkomst.

När Kronofogden kontaktar arbetsgivaren är syftet att få en översikt över din ekonomiska situation och bedöma möjligheterna att driva in skulden. De kan begära information om din anställning, din lön och eventuella andra inkomster. Detta görs för att bedöma om det finns möjlighet att genomföra en löneutmätning, vilket innebär att en del av din lön kan tas i anspråk för att betala av skulden.

Det är viktigt att vara medveten om att Kronofogden har rätt att kontakta arbetsgivaren utan att först meddela dig. Detta kan vara obehagligt och kan påverka din relation till arbetsgivaren. Därför är det viktigt att vara ärlig och öppen med din arbetsgivare om din ekonomiska situation och eventuella obetalda skulder.

Om du har obetalda skulder och Kronofogden har kontaktat din arbetsgivare kan det vara en bra idé att ta kontakt med oss på www.skuldradgivning.se. Vi kan hjälpa dig att förstå din ekonomiska situation och ge råd om hur du kan hantera dina skulder. Vi har lång erfarenhet av skuldrådgivning och kan ge dig konkreta tips och råd för att komma på rätt köl igen.

Kontakta oss på www.skuldradgivning.se för att få svar på fler frågor som gäller Kronofogdens kontakt med arbetsgivaren. Vi finns här för att

bottom of page