top of page

Kreditvärdighet efter skuldsanering

Kreditvärdighet efter skuldsanering

Kreditvärdighet efter skuldsanering

Efter att ha genomgått en skuldsanering kan det vara naturligt att undra hur ens kreditvärdighet påverkas. Skuldsanering är en process där en person med betalningssvårigheter får hjälp att betala av sina skulder och få en ny start ekonomiskt. Det är en möjlighet för den som har stora skulder och inte kan betala tillbaka dem på egen hand.

När man har genomgått en skuldsanering kan det finnas vissa konsekvenser för ens kreditvärdighet. Det är viktigt att vara medveten om att en skuldsanering kan påverka ens möjligheter att få lån eller krediter i framtiden. Det beror på att en skuldsanering registreras hos kreditupplysningsföretag och kan synas i ens kreditupplysning under en viss tid.

Det är vanligt att en skuldsanering finns kvar i kreditupplysningen i upp till fem år. Under den tiden kan det vara svårt att få lån eller krediter, eftersom långivare och kreditgivare kan vara tveksamma till att låna ut pengar till någon som tidigare haft stora skulder och inte kunnat betala tillbaka dem.

Det är dock viktigt att komma ihåg att en skuldsanering inte är det enda som påverkar ens kreditvärdighet. Det finns andra faktorer som också spelar in, som exempelvis betalningsanmärkningar och tidigare betalningsproblem. Om man har haft betalningsproblem tidigare kan det vara svårare att få lån eller krediter även efter en skuldsanering.

För att få mer information om hur ens kreditvärdighet påverkas efter en skuldsanering är det bäst att kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Vi har erfarenhet av skuldsanering och kan ge råd och svar på dina frågor. Vi kan också hjälpa dig att förbättra

bottom of page