top of page

Inkasso vs kronofogden

Inkasso vs kronofogden

Inkasso vs kronofogden

Inkasso vs Kronofogden: Vad är skillnaden och vilken är bäst för dig?

När det kommer till skulder och obetalda fakturor kan det vara svårt att veta vilken väg man ska ta för att få tillbaka sina pengar. Två vanliga alternativ är att använda sig av inkassobolag eller att vända sig till Kronofogden. Men vad är egentligen skillnaden mellan dessa två och vilken är bäst för dig? I denna artikel kommer vi att gå igenom både inkasso och Kronofogden för att hjälpa dig att fatta det bästa beslutet för din situation.

Inkasso är en process där ett inkassobolag agerar som mellanhand mellan dig och den person eller företag som är skyldig dig pengar. Inkassobolaget arbetar för att driva in skulden åt dig och tar oftast ut en viss procentuell avgift baserat på skuldens storlek. Fördelen med att använda sig av inkasso är att det kan vara en snabb och effektiv metod för att få tillbaka pengarna. Inkassobolaget har ofta mer erfarenhet och resurser när det kommer till att driva in skulder, vilket kan öka chanserna för att du får betalt.

Å andra sidan har vi Kronofogden, som är en myndighet som har till uppgift att driva in obetalda skulder. Kronofogden kan agera om du har en skuld som inte har betalats inom en viss tidsram och kan även hjälpa till med att verkställa domar och utmätningar. En fördel med att vända sig till Kronofogden är att det är en offentlig myndighet, vilket kan ge en extra trygghet och trovärdighet i processen. Dessutom tar Kronofogden inte ut någon avgift för att driva in skulden, utan kostnaderna läggs istället på den som är skyldig pengar.

Så vilken väg ska du välja? Det beror på din spec

bottom of page