top of page

Hyra bil kronofogden

Hyra bil kronofogden

Hyra bil kronofogden

Att hamna i en situation där man inte kan betala sina skulder är aldrig roligt. Det kan vara svårt att veta vad man ska göra och vart man ska vända sig för att få hjälp. En vanlig fråga som många har är vad som händer om man inte kan betala sin hyra och Kronofogden blir inblandad.

När det kommer till att inte kunna betala sin hyra är det viktigt att agera snabbt och ta kontakt med hyresvärden så fort som möjligt. Genom att vara öppen och ärlig om sin situation kan man ibland komma överens om en avbetalningsplan eller andra lösningar som kan underlätta betalningen av hyran.

Om man inte kan komma överens med hyresvärden och inte betalar sin hyra kan hyresvärden ansöka om att Kronofogden ska ingripa. Kronofogden har som uppgift att driva in obetalda skulder och kan vidta olika åtgärder för att få in pengarna. Det kan innebära att Kronofogden tar utmätning på tillgångar eller att man får en betalningsanmärkning.

Att få en betalningsanmärkning kan påverka ens möjligheter att hyra en bostad i framtiden. Många hyresvärdar gör en kreditupplysning innan de godkänner en hyresgäst och en betalningsanmärkning kan vara avskräckande. Det är därför viktigt att försöka undvika att hamna i en situation där Kronofogden blir inblandad.

Om du har hamnat i en situation där du inte kan betala din hyra och Kronofogden är inblandad är det viktigt att du tar kontakt med oss på www.skuldradgivning.se. Vi kan hjälpa dig att hitta lösningar och ge råd om hur du kan komma ur din ekonomiska knipa. Vi har lång erfarenhet av skuldrådgivning och kan ge dig

bottom of page