top of page

Hur många bor i södertälje

Hur många bor i södertälje

Hur många bor i södertälje

Södertälje är en stad belägen i Södermanlands län, och är känt för sin rika historia och mångfaldiga kultur. Många människor är nyfikna på hur många som faktiskt bor i Södertälje, och i den här artikeln kommer vi att ge dig svaret på den frågan.

Enligt den senaste folkräkningen år 2020, bor det cirka 97 000 invånare i Södertälje. Detta gör staden till en av de största i Södermanlands län och en viktig knutpunkt i regionen. Södertälje har genom åren lockat till sig människor från olika delar av världen, vilket har bidragit till stadens kulturella mångfald.

Det finns flera faktorer som har bidragit till Södertäljes befolkningsökning. Stadens närhet till Stockholm, bara cirka 30 kilometer bort, gör den till en attraktiv plats att bo på för dem som arbetar i huvudstaden. Dessutom har Södertälje en stark industriell sektor, med företag som AstraZeneca och Scania som har etablerat sig här. Detta har skapat många jobbmöjligheter och lockat till sig människor från olika delar av landet.

Södertälje är också känt för sin välkomnande attityd gentemot invandrare och flyktingar. Staden har länge varit en viktig mottagningsort för människor som söker skydd och en ny start i Sverige. Detta har bidragit till stadens kulturella mångfald och skapat en dynamisk och livlig atmosfär.

Om du har fler frågor om Södertälje och dess invånarantal, är du välkommen att kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Vi är experter inom skuldrådgivning och kan hjälpa dig med alla dina frågor och funderingar. Vi finns här för

bottom of page