top of page

Hur många bor i karlstad

Hur många bor i karlstad

Hur många bor i karlstad

Karlstad är en vacker stad belägen i Värmland, Sverige. Många människor är nyfikna på hur många som faktiskt bor i denna charmiga stad. Så, hur många bor i Karlstad?

Enligt den senaste folkräkningen år 2020 hade Karlstad en befolkning på cirka 93 882 invånare. Detta gör Karlstad till den största staden i Värmland och den 17:e största staden i hela Sverige. Med sin natursköna omgivning, vackra Klarälven och en mängd olika aktiviteter och sevärdheter, är det inte konstigt att så många människor väljer att kalla Karlstad för sitt hem.

Karlstad är också känt för sin högkvalitativa utbildning och forskning. Med Karlstads universitet och flera andra utbildningsinstitutioner lockar staden studenter från hela landet och till och med internationellt. Detta bidrar till stadens dynamiska och mångkulturella atmosfär.

Förutom att vara en populär plats att bo och studera, erbjuder Karlstad också ett brett utbud av arbetsmöjligheter inom olika branscher. Staden har en stark ekonomi och är hem för flera framstående företag och organisationer. Detta gör Karlstad till en attraktiv destination för både arbete och boende.

Om du har fler frågor om Karlstad eller om du funderar på att flytta hit, är du välkommen att kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Vi är experter på skuldrådgivning och kan hjälpa dig med alla dina frågor och funderingar. Vi ser fram emot att höra från dig och hjälpa dig att få svar på dina frågor om Karlstad och mycket mer.

bottom of page