top of page

Hur många bor i eskilstuna

Hur många bor i eskilstuna

Hur många bor i eskilstuna

Eskilstuna är en stad belägen i Södermanlands län i Sverige. Staden är känd för sin rika historia och sina många sevärdheter. Men hur många bor egentligen i Eskilstuna? I denna artikel kommer vi att titta närmare på befolkningen i Eskilstuna och ge dig en uppfattning om hur många människor som kallar denna stad sitt hem.

Enligt den senaste statistiken från Statistiska Centralbyrån (SCB) hade Eskilstuna en befolkning på cirka 70 000 invånare år 2020. Detta gör Eskilstuna till den nionde största staden i Sverige sett till befolkning. Det är en stad som har sett en stadig tillväxt under de senaste åren och förväntas fortsätta att växa i framtiden.

Eskilstuna är en populär plats att bo på grund av sin närhet till Stockholm och dess omgivande natur. Många människor väljer att bosätta sig i Eskilstuna på grund av dess relativt låga boendekostnader jämfört med huvudstaden. Dessutom erbjuder staden ett brett utbud av bostäder, från moderna lägenheter till charmiga villor.

Förutom att vara en attraktiv plats att bo är Eskilstuna också känt för sina många sevärdheter och aktiviteter. Här finns till exempel det populära friluftsmuseet Rademachersmedjorna, där besökare kan uppleva hur det var att leva och arbeta under 1800-talet. Staden har också ett stort utbud av restauranger, butiker och kulturella evenemang som lockar både invånare och besökare.

Om du har fler frågor om Eskilstuna och dess befolkning är du välkommen att kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Vi är experter på skuldrådgivning och kan svara på dina frågor om Eskilstuna och andra relaterade ämnen. Vi ser fram emot att höra från dig

bottom of page