top of page

Gifta sig med skuldsanering

Gifta sig med skuldsanering

Gifta sig med skuldsanering

Att gifta sig är en stor och viktig händelse i livet. Det är en tid då man lovar att älska och stödja varandra i både med- och motgångar. Men vad händer om en av er har skulder som tynger er ekonomiskt? Kan ni fortfarande gifta er och samtidigt genomgå en skuldsanering? Svaret är ja, det går att kombinera dessa två processer.

Skuldsanering är en juridisk process där en person eller ett par får hjälp att bli av med sina skulder och få en ny start ekonomiskt. Det innebär att man förhandlar med sina borgenärer och kommer överens om en betalningsplan som passar ens ekonomiska situation. Under skuldsaneringen betalar man av en del av skulderna och resten avskrivs. Detta kan ta upp till fem år, men när processen är klar är man skuldfri och kan börja om på nytt.

Att gifta sig under pågående skuldsanering påverkar inte själva processen i sig. Det är dock viktigt att vara medveten om att skuldsaneringen kan påverka er ekonomi som par. Det kan innebära att ni får leva på en stram budget och att ni behöver göra vissa uppoffringar för att klara av att betala av skulderna. Det är också viktigt att vara öppen och ärlig med varandra om er ekonomiska situation och att ni är beredda att stötta varandra genom denna tuffa period.

Om ni funderar på att gifta er och samtidigt genomgå en skuldsanering är det viktigt att ni tar kontakt med oss på www.skuldradgivning.se. Vi kan hjälpa er att navigera genom denna process och ge er råd och stöd. Vi har lång erfarenhet av skuldsanering och kan svara på era frågor och ge er den vägledning ni behöver.

Sammanfattningsvis är det fullt möjligt att gifta

bottom of page