top of page

Få lägenhet trots kronofogden

Få lägenhet trots kronofogden

Få lägenhet trots kronofogden

Att få en lägenhet kan vara en utmaning för personer som har skulder hos Kronofogden. Många hyresvärdar är försiktiga när det gäller att hyra ut till personer med ekonomiska problem. Men det betyder inte att det är omöjligt att hitta en lägenhet trots att man har skulder hos Kronofogden. Det finns några saker du kan göra för att öka dina chanser att få en lägenhet.

För det första är det viktigt att vara ärlig och öppen om din ekonomiska situation. Att försöka dölja dina skulder kommer bara att göra det svårare för dig att hitta en lägenhet. Hyresvärdar kan göra en kreditupplysning och kommer sannolikt att upptäcka dina skulder ändå. Genom att vara ärlig visar du att du är villig att ta ansvar för dina ekonomiska problem och kan öka din trovärdighet.

För det andra kan det vara till hjälp att ha en medsökande eller en borgenär. En medsökande är en person som ansöker om lägenheten tillsammans med dig och delar på hyran och ansvaret. En borgenär är en person som går i god för dig och lovar att betala hyran om du inte kan. Att ha en medsökande eller en borgenär kan ge hyresvärden extra trygghet och öka dina chanser att få en lägenhet.

För det tredje kan det vara bra att ha referenser från tidigare hyresvärdar. Om du har bott i en lägenhet tidigare och har skött dina betalningar kan du be din tidigare hyresvärd att skriva en referens för dig. En positiv referens kan visa att du är en pålitlig hyresgäst trots dina ekonomiska problem.

För det fjärde kan det vara värt att kontakta en skuldrådgivare för att få hjälp med att hantera dina skulder. En skul

bottom of page