top of page

Bli sambo skuldsanering

Bli sambo skuldsanering

Bli sambo skuldsanering

Att bli sambo är en stor och spännande förändring i livet. Det innebär att man tar steget att bo tillsammans med sin partner och dela på både glädje och ansvar. Men vad händer om en av er är i skuldsanering? Hur påverkar det er som par och vad behöver ni tänka på?

Skuldsanering är en process där en person som har stora skulder får hjälp att betala av dem på ett mer överkomligt sätt. Det kan vara en lång och utmanande resa, men det är viktigt att komma ihåg att det är möjligt att bli skuldfri och få en ny start.

När ni blir sambo och en av er är i skuldsanering finns det några saker ni bör vara medvetna om. För det första är det viktigt att ni kommunicerar öppet och ärligt om er ekonomi. Det kan vara bra att sätta upp en gemensam budget och se över era utgifter och inkomster tillsammans. På så sätt kan ni undvika att den ena parten dras med i den andra partens skulder.

En annan viktig sak att tänka på är att den person som är i skuldsanering kan ha begränsningar när det gäller att ta på sig nya ekonomiska åtaganden. Det kan vara svårt att få lån eller hyra en bostad tillsammans om den personen har en betalningsanmärkning. Det är därför viktigt att vara realistisk och ha en plan för hur ni ska hantera ekonomiska utmaningar tillsammans.

Om ni har frågor eller funderingar kring att bli sambo när en av er är i skuldsanering, är ni välkomna att kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa människor i liknande situationer och kan ge er råd och vägledning. Vi förstår att det kan vara en svår och komplex situation, men vi finns här för att

bottom of page