top of page

Behålla skatteåterbäring kronofogden

Behålla skatteåterbäring kronofogden

Behålla skatteåterbäring kronofogden

Om du har skulder hos Kronofogden och väntar på din skatteåterbäring kan det vara viktigt att veta hur du kan behålla den. Att få tillbaka pengar från skatteverket kan vara en välkommen bonus, men om du har obetalda skulder kan Kronofogden ta hela eller delar av din återbäring för att täcka dessa skulder. I denna artikel kommer vi att ge dig några tips och råd om hur du kan behålla din skatteåterbäring trots skulder hos Kronofogden.

Det första du bör göra är att kontakta oss på www.skuldradgivning.se för att få svar på fler frågor som gäller dina specifika omständigheter. Vi är experter på skuldrådgivning och kan ge dig personlig rådgivning och hjälp.

En viktig faktor att tänka på är att Kronofogden har rätt att ta din skatteåterbäring om du har obetalda skulder hos dem. Detta kan vara skulder som du har fått genom exempelvis obetalda fakturor, böter eller andra betalningskrav. Om du inte betalar dina skulder i tid kan Kronofogden ta ut en så kallad utmätning på din skatteåterbäring.

För att undvika att Kronofogden tar din skatteåterbäring kan du göra följande:

1. Betala dina skulder i tid: Det bästa sättet att undvika att Kronofogden tar din skatteåterbäring är att betala dina skulder i tid. Se till att du har en budget och att du betalar av dina skulder enligt överenskommelse.

2. Ansök om avbetalningsplan: Om du har svårt att betala hela skulden på en gång kan du ansöka om en avbetalningsplan hos Kronofogden. Detta innebär att du betalar av skulden i mindre delar under en längre tid.

bottom of page