top of page

Avbetalning trots kronofogden

Avbetalning trots kronofogden

Avbetalning trots kronofogden

Avbetalning trots kronofogden - Så kan du lösa din ekonomiska situation

Att hamna i en ekonomisk knipa kan vara både stressande och överväldigande. Om du har skulder hos Kronofogden kan det kännas som att det inte finns någon lösning. Men det finns faktiskt alternativ för att kunna betala av dina skulder och komma på rätt köl igen. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på möjligheten att göra avbetalningar trots att du har skulder hos Kronofogden.

Att ha skulder hos Kronofogden innebär att du har obetalda skulder som har gått till indrivning. Det kan vara allt från obetalda räkningar till obetalda lån. När skulden hamnar hos Kronofogden kan de vidta åtgärder för att driva in skulden, till exempel genom att dra pengar från din lön eller genom att sälja dina tillgångar. Det kan vara en tuff situation att befinna sig i, men det finns hjälp att få.

En möjlighet för att kunna betala av dina skulder trots att du har skulder hos Kronofogden är att göra avbetalningar. Avbetalning innebär att du betalar av din skuld i mindre delar över en längre tid istället för att betala hela skulden på en gång. Det kan vara en mer hanterbar lösning för många och kan hjälpa dig att komma på fötter igen.

För att kunna göra avbetalningar trots att du har skulder hos Kronofogden behöver du få en avbetalningsplan godkänd av Kronofogden. Det innebär att du skickar in en ansökan där du beskriver din ekonomiska situation och föreslår en avbetalningsplan. Det är viktigt att vara realistisk i din ansökan och att föreslå en avbetalningsplan som du faktiskt kan hålla. Om Kronofog

bottom of page