top of page

Samlingslån

Samlingslån

Samlingslån

Samlingslån är en populär lösning för många som har flera olika lån och krediter. Genom att samla alla sina lån till ett enda stort lån kan man få en bättre överblick över sin ekonomi och oftast även en lägre månadskostnad. I detta innehåll kommer vi att gå igenom vad ett samlingslån är, hur det fungerar och vilka fördelar det kan ge dig som låntagare.

Ett samlingslån är precis som det låter - ett lån där du samlar alla dina befintliga lån och krediter till ett enda lån. Istället för att ha flera olika lån med olika räntor och villkor, har du nu ett enda lån med en enda ränta och en enda månadskostnad. Detta kan vara mycket fördelaktigt för dig som vill ha en bättre överblick över din ekonomi och minska dina månadskostnader.

För att få ett samlingslån behöver du ansöka hos en långivare som erbjuder denna typ av lån. Du kommer att behöva lämna in en ansökan där du anger vilka lån och krediter du vill samla och hur mycket pengar du behöver låna. Långivaren kommer sedan att göra en kreditupplysning på dig för att bedöma din kreditvärdighet och avgöra om du är berättigad till ett samlingslån.

En av de stora fördelarna med ett samlingslån är att du oftast kan få en lägre ränta än vad du har på dina befintliga lån och krediter. Detta beror på att du nu har ett större lån och därmed kan förhandla fram bättre villkor. Genom att få en lägre ränta kan du spara mycket pengar varje månad och på sikt även totalt sett.

En annan fördel med ett samlingslån är att du får en bättre överblick över din

bottom of page