top of page

Mobilabonnemang med skuldsanering

Mobilabonnemang med skuldsanering

Mobilabonnemang med skuldsanering

Mobilabonnemang med skuldsanering är en viktig fråga för många människor som befinner sig i en ekonomiskt svår situation. Att ha en mobiltelefon är idag nästan en nödvändighet för att kunna vara uppkopplad och kommunicera med omvärlden. Men vad händer om man har skulder och inte har möjlighet att betala för sitt mobilabonnemang?

Det finns faktiskt möjligheter att få hjälp med mobilabonnemang även om man befinner sig i skuldsanering. Skuldsanering innebär att man får hjälp att betala av sina skulder på ett strukturerat sätt, oftast genom att man betalar en viss summa varje månad till en skuldsaneringsföreståndare som sedan fördelar pengarna till de olika borgenärerna.

När det gäller mobilabonnemang kan det vara svårt att få ett nytt abonnemang om man befinner sig i skuldsanering. Många mobiloperatörer gör en kreditupplysning innan de godkänner en ny kund och om man har betalningsanmärkningar kan det vara svårt att få ett abonnemang beviljat. Men det finns alternativ.

En möjlighet är att kontakta en operatör som specialiserar sig på mobilabonnemang för personer med betalningsanmärkningar. Dessa operatörer har oftast andra krav och bedömer inte enbart kreditvärdigheten utan tar även hänsyn till andra faktorer som exempelvis inkomst och anställning. Genom att välja en sådan operatör kan man få ett mobilabonnemang även om man befinner sig i skuldsanering.

Det är viktigt att vara medveten om att mobilabonnemang för personer med betalningsanmärkningar oftast är dyrare än vanliga abonnemang. Detta beror på att operatören tar en större risk genom att bevilja abonnemang

bottom of page