top of page

Kan man ta lån om man har skuldsanering

Kan man ta lån om man har skuldsanering

Kan man ta lån om man har skuldsanering

Om du befinner dig i en situation där du har skuldsanering och funderar på att ta ett lån, kan det vara bra att veta att det kan vara svårt att få beviljat ett lån under pågående skuldsanering. Skuldsanering innebär att du har ingått i en avtalad betalningsplan med dina borgenärer för att betala av dina skulder. Under denna period är det viktigt att du håller dig till betalningsplanen och inte tar på dig nya skulder.

Anledningen till att det kan vara svårt att få beviljat ett lån under skuldsanering är att du redan befinner dig i en ekonomiskt svår situation och att långivare ser detta som en risk. De vill vara säkra på att du kan betala tillbaka lånet och att du inte kommer att hamna i ännu större skulder.

Det finns dock vissa undantag där det kan vara möjligt att få ett lån trots pågående skuldsanering. Det kan vara om du har en säkerhet att erbjuda, till exempel i form av en bostad eller en bil. Då kan långivaren se detta som en extra trygghet och vara mer benägen att bevilja lånet.

Det är viktigt att komma ihåg att ta ett lån under skuldsanering kan försvåra din ekonomiska situation ytterligare. Det kan leda till att du får ännu svårare att betala av dina befintliga skulder och att du hamnar i en ond cirkel av skulder. Därför är det alltid bäst att avvakta med att ta ett lån tills du har avslutat din skuldsanering och fått ordning på din ekonomi.

Om du har fler frågor om att ta lån under skuldsanering eller om skuldrådgivning i allmänhet, är du välkommen att kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Våra experter kan ge dig

bottom of page