top of page

Kan man få lån trots skuldsanering

Kan man få lån trots skuldsanering

Kan man få lån trots skuldsanering

Att befinna sig i en skuldsanering kan vara en utmanande situation. Många människor undrar om det är möjligt att få lån trots att de befinner sig i en pågående skuldsanering. Svaret på den frågan är inte helt enkelt, men det finns vissa möjligheter att få lån även under pågående skuldsanering.

En skuldsanering innebär att en person får hjälp att betala av sina skulder genom att göra en överenskommelse med sina borgenärer. Under skuldsaneringen betalar personen av en del av sina skulder under en bestämd period, vanligtvis tre till fem år. Efter denna period kan personen bli skuldfri och få en ny start ekonomiskt sett.

Att få lån under pågående skuldsanering kan vara svårt eftersom personen anses ha en dålig kreditvärdighet. Många traditionella långivare är ovilliga att låna ut pengar till personer i skuldsanering på grund av den högre risken för att inte få tillbaka pengarna. Men det finns alternativa långivare som kan vara villiga att ge lån till personer i skuldsanering.

En möjlighet är att ansöka om ett så kallat blancolån. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet där långivaren inte kräver någon form av pant eller borgenär. Dessa lån kan vara svårare att få beviljade för personer i skuldsanering, men det är inte omöjligt. Det kan vara en fördel att ha en stabil inkomst och visa att man har förmågan att betala tillbaka lånet.

En annan möjlighet är att ansöka om ett lån med säkerhet. Det innebär att man lämnar någon form av tillgång som säkerhet för lånet, till exempel en bil eller fastighet. Genom att erbjuda säkerhet minskar risken för långivaren och det kan ö

bottom of page