top of page

Inneboende kronofogden

Inneboende kronofogden

Inneboende kronofogden

Om du är en inneboende och har problem med kronofogden kan det vara svårt att veta vad du ska göra. Kronofogden är en myndighet som har i uppgift att driva in skulder och verkställa domar. Om du är inneboende och har en hyresvärd som har skulder hos kronofogden kan det påverka dig på olika sätt.

Det första du bör göra är att ta reda på vad som händer om din hyresvärd har skulder hos kronofogden. Det kan vara bra att veta att du som inneboende inte är ansvarig för din hyresvärdens skulder. Det betyder att kronofogden inte kan kräva dig på pengar för att betala av skulderna.

Men det kan ändå påverka dig på andra sätt. Om din hyresvärd har skulder hos kronofogden kan det leda till att du får problem med din bostadssituation. Kronofogden kan nämligen beslagta hyresfastigheter för att få in pengar till skulderna. Det kan innebära att du som inneboende blir tvungen att flytta.

Om du befinner dig i en sådan situation är det viktigt att du kontaktar oss på www.skuldradgivning.se för att få svar på fler frågor som gäller inneboende och kronofogden. Vi kan ge dig råd och vägledning om vad du kan göra för att skydda dina rättigheter och hitta en lösning på problemet.

Det kan vara bra att veta att det finns lagar och regler som skyddar dig som inneboende. Du har rätt till en skälig uppsägningstid och du har rätt till ersättning om du blir tvungen att flytta på grund av kronofogdens beslagtagning. Det är viktigt att du känner till dina rättigheter och att du agerar snabbt om du hamnar i en sådan situation.

Sammanfattningsvis är det viktigt att du som inneboende är medveten om

bottom of page