top of page

Hur länge har man en betalningsanmärkning

Hur länge har man en betalningsanmärkning

Hur länge har man en betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning är en notering som registreras hos kreditupplysningsföretag när en person inte har betalat en skuld i tid. Det kan vara allt från en obetald faktura till en utebliven hyresbetalning. Många undrar hur länge en betalningsanmärkning faktiskt finns kvar i registret och påverkar ens kreditvärdighet.

En betalningsanmärkning stannar kvar i registret i tre år från det att den registrerades. Det innebär att under dessa tre år kan den påverka ens möjligheter att få lån, hyra bostad eller teckna abonnemang. Det är viktigt att komma ihåg att betalningsanmärkningen inte försvinner automatiskt efter tre år, utan den måste aktivt tas bort från registret.

Det finns olika sätt att få en betalningsanmärkning borttagen från registret. Det vanligaste är att betala skulden som anmärkningen är kopplad till. När skulden är betald kan man kontakta kreditupplysningsföretaget och begära att betalningsanmärkningen tas bort. Det kan ta några veckor innan anmärkningen faktiskt försvinner från registret.

Det är viktigt att vara medveten om att även om betalningsanmärkningen tas bort från registret så kan den fortfarande finnas kvar hos andra aktörer, som exempelvis banker eller långivare. Det är därför viktigt att vara ärlig och transparent när man ansöker om lån eller andra finansiella tjänster.

Om du har frågor om betalningsanmärkningar och hur de påverkar din ekonomi är du välkommen att kontakta oss på www.skuldradgivning.se. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa människor att hantera sina skulder och kan ge dig svar på dina frågor. Vi erbjuder även rådg

bottom of page