top of page

Från inkasso till kronofogden hur lång tid

Från inkasso till kronofogden hur lång tid

Från inkasso till kronofogden hur lång tid

Från inkasso till Kronofogden - Hur lång tid tar det?

Om du har hamnat i en ekonomisk knipa och inte kan betala dina skulder i tid, kan det hända att du får ett inkassokrav. Inkassobolaget kommer att försöka driva in skulden åt fordringsägaren, och om du inte betalar kan ärendet överlämnas till Kronofogden. Men hur lång tid tar det egentligen för ett ärende att gå från inkasso till Kronofogden? I den här artikeln kommer vi att ge dig en översikt över processen och vad du kan förvänta dig.

För det första är det viktigt att förstå att tiden det tar för ett ärende att gå från inkasso till Kronofogden kan variera beroende på flera faktorer. En av de viktigaste faktorerna är hur snabbt du agerar och tar itu med skulden. Ju längre tid det tar för dig att betala eller komma överens med inkassobolaget, desto längre tid kan det ta innan ärendet överlämnas till Kronofogden.

Normalt sett har du cirka 14 dagar på dig att betala inkassokravet innan ärendet överlämnas till Kronofogden. Om du inte betalar inom den tidsramen kan inkassobolaget ansöka om en betalningsföreläggande hos Kronofogden. Detta innebär att Kronofogden kommer att pröva ärendet och fatta ett beslut om hur skulden ska drivas in.

När ärendet har överlämnats till Kronofogden kan det ta ytterligare tid innan de vidtar åtgärder för att driva in skulden. Kronofogden kommer att skicka ut en betalningsuppmaning till dig och ge dig en ny chans att betala skulden. Om du fortfarande inte betalar kan Kronofogden vidta olika åtgärder för att driva in skulden, till exempel genom att utmäta dina tillg

bottom of page